Over

Wie zijn we?

In een buurtcoöperatie slaan bewoners de handen in elkaar. We zetten activiteiten op die de wijk en haar bewoners écht vooruit helpen. We zoeken structurele oplossingen voor gemeenschappelijke problemen in de wijk. Om dat te verwezenlijken zetten we diensten op waarbij we zoeken naar (verdien)modellen die kosten-delend zijn, niet (al te) afhankelijk zijn van subsidies en financieel houdbaar blijven. Dat het kan, bewijzen organisaties als de  Afrikaanderwijk CO-OP in Rotterdam.

Wat doen we?

In het najaar van 2018 ging ons eerste project ‘Honderd huizen van de Brugse Poort’ van start. Alle informatie vind je hier!

Wat we kunnen realiseren hangt vooral af van hoeveel buren zich achter de buurtcoöperatie scharen. We verwelkomen daarom graag nog echte doeners: mensen die projecten willen opstarten, trekken of ondersteunen!

Ben je geïnteresseerd? Wil je je steentje bijdragen? De handen uit de mouwen steken? Meedenken? Je kennis ter beschikking stellen? Wil je graag jouw eigen idee onder deze vorm uitbouwen? Laat van je horen via trafiek@skynet.be.

Een beetje geschiedenis

In november 2017 zocht Vzw Trafiek (buurt-, koffie- en eethuis in het Pierkespark) na 10 jaar gezelligheid, kritische kijk, buurtwerk, en nog veel meer, een nieuw elan. Met een enthousiaste bende namen we ondertussen de vzw over. Met veel nieuwe ideeën en een droom: een buurtcoöperatie voor de Brugse Poort!

Voor de aftrap ervan organiseerden we wandelingen en brainstormsessies in de buurt. Zo brachten we buren samen en verzamelden we ideeën. De opstart van Honderd huizen van de Brugse Poort is ons eerste concrete resultaat.